🍰 Prosieb o tento cheesecake u vás doma rozhodne budete počuť nespočetné množstvo. Ľahká, nadýchaná, svieža torta plná ovocia i bielkovín, ktorá síce nie je za pár minút hotová, aj tak ale stojí za to! Tak trochu sme taktizovali a krém vylepšili o aromatickú vanilku, ktorá mu dodá jemnú chuť, ľahko potlačí kyslosť tvarohu a vďaka tomu si náš cheesecake obľúbite oveľa viac… A to sa oplatí, pretože výživných a plnohodnotných dezertov nie je nikdy dosť. Takže my dávame stopercentne 10 bodov! (Aj za zábavu pri pečení.) 🏆
1 porcia obsahuje
- 280 kcal
- 23 g sacharidov
- 14 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 8 porcií
- 100 g sušienok bez cukru
- 50 g ovsených vločiek
- 1 bielok
- 50 g masla
- 650 g odtučneného tvarohu
- 250 g kyslej smotany
- 75 g xylitolu
- 10 g vanilkového pudingu
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 3 nektárinky
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1/2 hrnčeka pekanových orechov
- granola
Postup
-
Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C. -
Ovsené vločky zmiešame v miske spoločne s namletými sušienkami, bielkom (žĺtok z vajíčka použijeme do krému, tak ho nevyhadzujte) a roztopeným maslom.
-
Vzniknutú zmes preložíme do tortovej formy na pečenie (⌀ 20 cm) a pomocou lyžice alebo pohára rovnomerne natlačíme na dno. Dáme do rúry predpiecť na 8‑10 minút na 180 °C.
-
Medzitým si v miske zmiešame všetky ingrediencie na krém. Hotový krém nalejeme na predpečenú sušienkovú vrstvu. Párkrát s formou ľahko buchneme o linku, aby zmizli vzduchové bubliny a cheesecake nepopraskal. Teplotu v rúre stiahneme na 155 °C, chvíľku počkáme, a korpus s krémom dáme zapiecť na 30‑35 minút.
-
Upečený cheesecake necháme pri izbovej teplote aspoň polhodinu vychladnúť. Medzitým si na tenké plátky nakrájame ovocie, zvolili sme nektárinky. Pridáme k nim javorový sirup, 2‑3 lyžice vody a necháme na miernom plameni karamelizovať do zmäknutia.
-
Ovocie nanesieme na cheesecake, posypeme granolou a pekanovými orechmi. Potom dáme cheesecake aspoň na pár hodín (najlepšie cez noc) stuhnúť do chladničky.
-
Ďalší deň už môžeme podávať! Tak koľko bodov mu dávate vy? Dajte nám vedieť v komentároch alebo na našom Instagrame!
Dobrú chuť! 😋