Rezance sú istota a preto tu pre teba dnes máme poriadnu exotiku v podobe thajských ryžových rezancov s krevetami! Nemusíš ich mať len ako fancy večeru doma, skvele poslúžia ako obed so sebou do krabičky, ktorý ti budú závidieť kolegovia alebo spolužiaci… Ak neobľubuješ krevety, pridaj iné obľúbené bielkoviny a vyskúšaj túto jednoduchú rýchlovku s nami! 🍜
1 porcia obsahuje
- 524 kcal
- 85 g sacharidov
- 14 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 1 porciu
- 180 g kreviet
- 70 g ryžových rezancov
- 40 g mrkvy
- 20 g póru
- 1/2 cibule
- 60 g brokolice
- strúčik cesnaku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 10 g Vilgain kvetového medu
- 1/2 čajové lyžičky ghee
- limetka
- sezam
- jarná cibuľka
- sweet chilli omáčka
Postup
-
Zeleninu nakrájaj na malé kúsky a orestuj na troche ghee.
-
Následne pridaj sójovku, med a rezance podľa vlastných preferencií. My sme použili ryžové, ktoré sme si predvarili vo vriacej vode asi 3 minúty.
-
Umyté krevety osoľ a okoreň čiernym korením, orestuj ich na troche ghee asi 40‑60 sekúnd z každej strany. Krevety pozorne sleduj, aby sa ti nepripálili.
-
Nakoniec už len všetko naservíruj, posyp sezamom, jarnou cibuľkou, pokvapkaj limetkovou šťavou a môžeš dochutiť chilli omáčkou.
Tak dobrú chuť!