Je čas tekvice v každom recepte… a to znamená jediné – tekvicové lasagne ste už skúšali? My áno a je to poriadna paráda, tak ich skúste tiež! Ideálny rýchly obed pre vegetariánov, na ktorom si pochutí aj ten najväčší milovník mäsa.
1 porcia obsahuje
- 617 kcal
- 86 g sacharidov
- 17 g tukov
- 26 g bielkovín
Na 6 porcií
- 1 balenie cestovín lasagní
- 200 g strúhanej mozzarelly
- 50 g parmezánu
- bazalka
- 1 kg tekvice
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1/4 čajové lyžičky čierneho korenia
- 50 g masla
- 50 g hladkej múky
- 500 ml mlieka
- štipka muškátového orieška
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Predhrejte rúru na 200 °C.
-
Nakrájanú tekvicu dajte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Pečte, kým tekvica nebude mäkká (asi 20‑25 mínu). Tekvicu potom rozmixujte na hladké pyré.
-
Na prípravu bešamelovej omáčky rozpustite maslo v panvici na strednom ohni. Pridajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí hladká zmes. Postupne prilievajte mlieko, miešajte stále, kým omáčka nezhustne. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
-
Znížte teplotu rúry na 180 °C.
-
Do zapekacej misky vložte vrstvu tekvicového pyré, pokryte plátkami lasagní, pridajte vrstvu bešamelu a posypte strúhanou mozzarellou. Opakujte, kým nebudú všetky ingrediencie spotrebované, zakončite vrstvou syra.
-
Pečte v predhriatej rúre 25‑30 minút.
-
Podávajte s lístkom bazalky a strúhaným parmezánom.