Máte doma ešte nejakú tekvicu? Čo tak si z nej pripraviť pekne chrumkavé hranolčeky, ktoré máte raz‑dva na stole a poslúžia ako perfektná príloha alebo dokonalý zdravý snack s dipom napríklad k filmu.
1 porcia obsahuje
- 175 kcal
- 17,4 g sacharidov
- 9,5 g tukov
- 3,6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g tekvice
- olivový olej
- sušený cesnak
- sladká paprika
- čierne korenie
- soľ
- rozmarín
Postup
-
Rúru predhrejte na 220 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
-
Tekvicu umyte, rozpoľte, odstráňte semienka a nakrájajte na hranolčeky približne rovnakej veľkosti pre rovnomerné pečenie.
-
V miske premiešajte hranolčeky s olivovým olejom, aby boli rovnomerne potreté.
-
Pridajte sušený cesnak, sladkú papriku, mleté čierne korenie a morskú soľ. Dobre premiešajte.
-
Rozložte hranolčeky na pripravený plech tak, aby sa navzájom nedotýkali a mali dostatok miesta.
-
Pečte v predhriatej rúre 20‑25 minút. V polovici pečenia hranolčeky otočte.
-
Počas posledných minút pečenia môžete pridať nasekaný rozmarín alebo tymian.
-
Pred podávaním podľa chuti osoľte a podávajte ako prílohu alebo len tak s obľúbenou omáčkou.