Tekvice nie je nikdy dosť! A my ju veľmi radi používame na všetky nápady, čo nás napadnú. Tentokrát sme sa rozhodli pohrať s gnocchi – na cesto sme použili šťavnatú tekvicu a vzniklo z toho jednoduché, rýchle, výživné a neskutočné dobré jedlo! Poďte sa pozrieť, ako na to.
1 porcia obsahuje
- 590 kcal
- 84,6 g sacharidov
- 17,2 g tukov
- 21,5 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g tekvicového pyré
- 300 g hladkej múky
- 50 g parmezánu
- 1 žĺtok
- štipka muškátového orieška
- soľ
- čierne korenie
- 150 g listového špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
Postup
-
Vo veľkej mise zmiešajte tekvicové pyré, žĺtok, parmezán, štipku nastrúhaného muškátového orieška, soľ a čierne korenie.
-
Postupne pridávajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí mäkké, ale nelepivé cesto.
-
Na pomúčenej pracovnej ploche rozdeľte cesto na niekoľko častí a vyvaľkajte z každej dlhý valec s priemerom asi 2 cm.
-
Nakrájajte valce na malé kúsky dlhé asi 2 cm a pomocou vidličky na nich vytvorte ryhy.
-
V hrnci priveďte osolenú vodu do varu a vhoďte do nej gnocchi. Varte, kým nevyplávajú na povrch, obvykle po 2‑3 minútach, potom ich vyberte pomocou dierovanej lyžice.
-
V hlbokej panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej a maslo.
-
Pridajte nasekaný cesnak a krátko smažte, kým nezíska zlatistú farbu. Pridajte špenát a restujte.
-
Pridajte uvarené gnocchi a mierne ich opečte, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Dochuťte soľou a korením podľa potreby a premiešajte.
-
Podávajte posypané zvyškom parmezánu a obľúbenými bylinkami.