Cestovinový alebo zemiakový šalát je klasika, ktorá občas môže nudiť. Máte to rovnako? Skúste základ vymeniť za pečené gnocchi. Tie na povrchu chrumkajú, uprostred sú ale pekne vláčne a v spojení so zeleninou a zálievkou vám vznikne skvelý ľahší obed ideálny do krabičky. 🥗
1 porcia obsahuje
- 635 kcal
- 89 g sacharidov
- 9 g tukov
- 44 g bielkovín
Na 1 porciu
- 250 g gnocchi
- 1 grécky jogurt
- 1 balenie kuracích pŕs vo vlastnej šťave
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- 125 g mixu šalátov
- sušený cesnak
- sušená cibuľa
- 50 g uhorky
- avokádový olej
- soľ
Postup
-
Gnocchi si dáme na papier na pečenie, zľahka postriekame olejom v spreji a dáme piecť na 200 °C na asi 15 minút. -
Medzitým si do misky naložíme šalát, nastrúhanú uhorku, grécky jogurt, horčicu, korenie podľa chuti, kuracie prsia a všetko poriadne zamiešame.
-
Nakoniec už len pridáme dozlatista upečené gnocchi a máme hotovo.
-
Tak dobrú chuť!