Leto sa s nami už pomaly lúči, ale nezúfajte. Sladké mango, kyslasté černice a jemný kokosový puding dokopy tvoria takú skvelú kombináciu, že už nebudete chcieť mať na desiatu nič iné. Takže ak hľadáte tip na desiatu, ktorú si môžete zobrať so sebou do školy alebo práce, potom ste na správnom mieste.
1 porcia bez zdobenia
- 256 kcal
- 26 g sacharidov
- 13 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 6 porcií
- 50 g tapiokových perál
- 250 ml vody
- 200 ml kokosového mlieka
- 2 lyžice javorového sirupu
- 30 g vanilkového proteínu
Postup
-
Tapiokové perly zalejte vodou a nechajte ich cez noc napučať. Môže sa to zdať ako malé množstvo, ale výrazne napučia.
-
Potom tapioku s vodou prelejte do rajnice a začnite pomaly variť. V shakeri si rozmiešajte proteín s kokosovým mliekom, pridajte javorový sirup, trochu mletej vanilky a pokračujte vo varení. Priebežne premiešavajte. Varte do pudingovej konzistencie, trvá to 5‑10 minút. Prelejte do pohárov a zdobte podľa chuti: my sme pridali rozvarené černice a pyré z manga.