Najjednoduchšie a najlepšie cestoviny pre milovníkov parmezánu.
Stačí vám len pár surovín, aby ste vykúzlili tieto výborné krémové tagliatelle, ktoré sú perfektným obedom či večerou za pár minút.
1 porcia obsahuje
- 485 kcal
- 48 g sacharidov
- 24 g tukov
- 18 g bielkovín
Na 2 porcie
- 125 g cestovín tagliatelle
- 150 g smotany na varenie
- 20 g žervé
- 15 g ghee
- 1/2 cibule
- 35 g parmezánu
- himalájska soľ
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
Postup
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. -
Cibuľu nakrájame najemno a opečieme ju na masle dozlatista.
-
Potom pridáme smotanu, žervé a necháme všetko chvíľku za stáleho miešania povariť.
-
Nakoniec vmiešame 20 g strúhaného parmezánu, štipku soli, sušeného cesnaku a sušenú či čerstvú bazalku.
-
Do ochutenej omáčky vmiešame uvarené cestoviny.
-
Servírujeme s 15 g na plátky nakrájaného parmezánu a kvapkou olivového oleja.
Dobrú chuť!