Tohtoročná hubová sezóna sa opäť podarila a my sme s radosťou využili naše zásoby dubákov do krémovej hubovej omáčky. Pripravili sme výborné a jednoduché jedlo, ktoré bolo za pár minút na stole. Pokiaľ nemáte dubáky, môžete použiť aj šampiňóny. Čo však nesmiete vynechať, je hovädzí bujón! Ten omáčke dodá zaručene lepšiu a výraznejšiu chuť.
1 porcia obsahuje
- 478 kcal
- 68,9 g sacharidov
- 14,4 g tukov
- 16,2 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g cestovín tagliatelle
- 200 g húb
- 1 cibuľa
- 2 cesnaky
- 1 lyžica Vilgain grass - fed ghee
- 1/2 čajové lyžičky Vilgain dijonskej horčice
- 1 lyžica Vilgain bujónu
- 200 ml 12 % smotany
- sušený cesnak
- sušená cibuľa
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
-
Na ghee orestujeme cibuľu a k nej pridáme nakrájané huby (najlepšie sa hodia dubáky pre ich intenzívnu chuť, ale môžu sa použiť aj šampiňóny). Huby necháme „skaramelizovať“, aby pustili čo najviac chuti.
-
Potom pridáme drvený cesnak, bujón, 200 ml vody a necháme zredukovať na polovicu.
-
Zmes zalejeme smotanou, ochutíme dijonskou horčicou, soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a sušenou cibuľou.
-
Ešte chvíľu omáčku povaríme, aby zľahka zhustla.
-
Cestoviny vložíme do panvice a zmiešame s omáčkou.
-
Podávame so strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Tak dobrú chuť!