Sicílske špagety sú základným jedlom sicílskej kuchyne. Je to pokrm plný chuti a arómy, ktorý odráža typické suroviny tohto talianskeho regiónu. Tento recept využíva čerstvú zeleninu a typické stredomorské korenie na prípravu jednoduchej, ale bohatej omáčky, ktorá dopĺňa textúru špagiet. A my Taliansko jednoducho milujeme, preto sme si pre vás pripravili aj tento recept. Tak poďme na to! :)
1 porcia obsahuje
- 261 kcal
- 28 g sacharidov
- 10 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 3 porcie
- 400 g špagiet
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajok v konzerve
- 100 g čiernych olív
- 2 lyžice kapary
- 1 čajová lyžička oregana
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá bazalka
Postup
-
V hrnci s osolenou vodou uvaríme špagety al dente podľa inštrukcií na balení.
-
Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme ich, pokým nebudú mäkké a zlatisté. Pridáme kapary, olivy, paradajky a oregano. Pokiaľ máme radi pikantné, môžeme pridať aj čili papričku. Všetko premiešame a necháme na miernom ohni dusiť cca 20 minút.
-
Po 20 minútach omáčku ochutíme soľou a korením. Špagety scedíme, ale necháme si trochu vody.
-
Špagety pridáme do omáčky a prilejeme trochu vody z cestovín. Všetko dobre premiešame, aby sme cestoviny obalili omáčkou.
-
Hotové sicílske špagety podávame s čerstvou bazalkou.