Kto by nemiloval špagety?! O to viac špagety carbonara!
Do klasického receptu síce smotana nepatrí, ale verte, že im dodá jemnosť. Táto verzia je extra jednoduchá a rýchla a pokiaľ nie ste fanúšik pancetty alebo slaniny, ktorá do tohto receptu patrí, skvele poslúži napríklad kuracie mäso či vaše obľúbené huby. Znížite počet kalórií, ale pochutíte si rovnako. :)
1 porcia obsahuje
- 892 kcal
- 75 g sacharidov
- 49,8 g tukov
- 36,4 g bielkovín
Na 4 porcie
- 400 g špagiet
- 200 g slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 žĺtky
- 200 ml smotany na varenie
- 50 g parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup
-
Podľa návodu uvarte špagety v osolenej vode.
-
Medzitým si na strednom plameni opražte pancettu alebo slaninu dozlatista. Obe suroviny by mali chrumkať. Po opražení pridajte cesnak a nechajte ho asi minútu prevoňať.
-
V ďalšej mise zmiešajte žĺtky, smotanu a polovicu parmezánu.
-
Zlejte vodu zo špagiet a dajte ich do panvice s pancettou a cesnakom. Zamiešajte a varte asi 1 minútu.
-
Znížte teplotu a pridajte zmes so žĺtkami a smotanou. Miešajte, kým sa zmes nezahreje, ale nedovoľte jej, aby sa varila, inak by sa mohla zraziť.
-
Dochuťte soľou a korením a podávajte posypané parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!