Špagiet nie je nikdy dosť. Jednoduché a rýchlo jedlo, ktoré môžeme variť na nespočetné množstvo variácií. Obľúbenou verziou sú špagety aglio olio, ktoré sú typické silnou chuťou cesnaku a olivového oleja. Keď k nim ale pridáte trochu čili papričky, vykúzlite jedlo z minima surovín, ktoré má bohatú chuť a verte nám, že s ním neurazíte ani toho najzarytejšieho Taliana!
1 porcia obsahuje
- 735 kcal
- 45,9 g sacharidov
- 53,3 g tukov
- 16,6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g špagiet
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 čajová lyžička chilli vločiek
- 100 ml olivového oleja
- soľ
- 50 g parmezánu
- bazalka
Postup
-
V hrnci s dostatočným množstvom vody a lyžičkou soli uvarte špagety al dente podľa návodu na balení.
-
Medzitým ošúpte cesnak a nakrájajte ho na tenké plátky.
-
Na panvici zohrejte olivový olej na strednú teplotu. Pridajte cesnak a čili vločky a restujte, kým cesnak nezačne zlatnúť. Dávajte pozor, aby sa cesnak nepripálil.
-
Keď sú špagety uvarené, zlejte ich, ale nechajte asi 100 ml vody z varenia.
-
Uvarené špagety pridajte do panvice s olivovým olejom, cesnakom a čili. Pridajte aj trochu vody z varenia a miešajte, kým nie sú špagety úplne obalené v oleji.
-
Nakoniec posypte nastrúhaným parmezánom a pár lístkami čerstvej bazalky. Tak buon appetito!