Slaná granola

Aneta Pohořelická
Aneta Pohořelická
40 min.
13 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Slaná granola

Slanú granolu sa hodí mať vždy po ruke. Nielenže skvele zastúpi zdravé tuky, ale predovšetkým vyzdvihne tvoje jedlo na ďalší stupeň. Je vynikajúca napríklad do šalátov, ako posýpka na krémové polievky, na večerné maškrtenie alebo jednoducho kdekoľvek si chceš dopriať chrumkavý element.

1 porcia obsahuje 1 hrsť granoly

  • 97 kcal
  • 4 g sacharidov
  • 8 g tukov
  • 3 g bielkovín

Na 23 porcií

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 160 °C.

  2. Vo väčšej mise premiešame ovsené vločky, orechy a semienka. Zvlášť si rozmiešame bielok (môže byť aj sušený), prilejeme olej a javorový sirup. Posypeme koreninami – rozmarínom, tymianom a rascou. Nakoniec dochutíme soľou a korením.

  3. Tekutú okorenenú zmes zmiešame so sypkými ingredienciami a poriadne premiešame.

  4. Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozprestrieme pripravenú granolu. Pečieme 25 minút v strede rúry. Počas pečenia 2-krát premiešame, aby sa granola nepripálila.

  5. Do hotovej (ešte horúcej) granoly vmiešame granulovaný cesnak, cibuľu a starostlivo premiešame. Necháme úplne vychladnúť a hotovú granolu potom skladujeme v uzatvárateľnom pohári. Slaná granolaSlaná granolaSlaná granola

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
13 Páči sa mi Uložiť recept