Keď si pripravíš obed na niekoľko dní dopredu a rozdelíš do ho krabičiek, máš istotu, že nebudeš hladovať alebo nesiahneš po nejakom fast foode či jedle, ktoré vlastne ani nechceš jesť. Táto kuracia čína je jednoduchá na prípravu, potrebuješ na ňu len pár základných surovín, ktoré budeš mať pravdepodobne doma a navyše si skvele pochutíš! 🚀
1 porcia obsahuje
- 470 kcal
- 66 g sacharidov
- 8 g tukov
- 35 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g kuracích pŕs
- 50 g cibule
- 100 g červenej papriky
- 100 g mrkvy
- 100 g brokolice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička medu
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 štipka kurkumy
- 1 štipka sušeného zázvoru
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 280 g jazmínovej ryže
Postup
-
Uvar 280 g jazmínovej ryže podľa návodu na obale a odlož ju na neskôr. -
Na panvici rozohrej olej a vypraž kuracie prúžky dozlatista. Potom si ich odlož nabok.
-
Na rovnakú panvicu pridaj cesnak, nastrúhaný zázvor, cibuľu, papriku, brokolicu a mrkvu. Vyprážaj 5 – 7 minút, kým zelenina nezmäkne. Prípadne podlej trochou vody.
-
Vráť kuracie mäso naspäť na panvicu so zeleninou. Prilej sójovú omáčku a med. Premiešaj, aby sa ingrediencie spojili. Pokiaľ chceš zahustenú omáčku, rozmiešaj kukuričný škrob s trochou vody a pridaj do zmesi. Dôkladne premiešaj a nechaj 1‑2 minúty povariť.
-
Rozdeľ uvarenú ryžu do 4 škatuliek a pridaj kuraciu zmes so zeleninou. Nechaj vychladnúť a uzavri.
-
Podávaj doma alebo v práci či škole. Dobrú chuť!