Nestíhaš si každý deň variť obed, ale chceš jesť zdravo a neutrácať peniaze za jedlo vonku?
Tak by sa ti určite hodila inšpirácia na obed, ktorý si jeden deň uvaríš a máš z toho hneď 4 obedy.
1 porcia obsahuje
- 503 kcal
- 71 g sacharidov
- 10 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 4 porcie
- 400 g kuracieho mäsa
- 1 čajová lyžička ghee
- 3 lyžice lupinovej amino omáčky
- 3 lyžice Vilgain kečup bez cukru
- 1 lyžica tahini
- 1 lyžica Vilgain medu medovicového
- 100 ml Vilgain demi glace
- 280 g ryže Basmati
- 500 g brokolice
- 1 štipka sezamu
Postup
-
Najskôr si priprav mäso s omáčkou, to ti totiž zaberie najviac času.
-
Mäso umy a nakrájaj na kocky. Na panvici si roztop ghee a mäso na ňom praž zo všetkých strán. Po pár minútach ho podlej silným vývarom demi glace. Nechaj ho v ňom chvíľu dusiť.
-
K mäsu pridaj 3 lyžice lupinovej amino sójovej omáčky, 3 lyžice kečupu, 1 lyžicu tahini, 1 lyžicu medu a poriadne zamiešaj, nech sa všetky chute dôkladne spoja.
-
Popri tom, ako sa ti bude robiť mäso, si uvar ryžu. Tú počas dusenia osoľ.
-
Nezabudni tiež na zeleninu, nech je obed komplexný a pekne farebný. My sme pripravili brokolicu na pare, skvelo sa tiež hodia napríklad zelené fazuľky.
-
Teraz už len všetko rozdeľ do krabičiek a posyp sezamom. Nasledujúci deň len chytíš a ideš!
-
Tak dobrú chuť!