Pudingové šatôčky

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
65 min.
20 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Pudingové šatôčky

Chrumkavé na povrchu, voňavé po masle, pudingom naplnené až po okraj… Znie to skvelo, ale zároveň pekne hriešne, však? Opak je však pravdou! Naše pudingové šatôčky sú samá zdravá ingrediencia a jeden veľký chuťový zážitok. Presvedčte sa sami!

1 porcia obsahuje 1 šatôčka

  • 119 kcal
  • 12 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 4 g bielkovín

Na 20 porcií

Na cesto:
Na náplň:

Postup

  1. Pudingové šatôčky Všetky ingrediencie na cesto spoločne zmiešame a vymiesime. Vodu pridávame až ako poslednú a regulujeme pomocou nej konzistenciu cesta. Keby sa príliš lepilo, pridáme vody viac.

  2. Hotové cesto spracujeme do guličky, obalíme potravinárskou fóliou a dáme na hodinu do chladničky. Pudingové šatôčky

  3. Medzitým si pripravíme pudingovú náplň. Puding uvaríme podľa návodu na obale a na osladenie použijeme namiesto cukru kvapôčky Zero Drops.

  4. Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 0,5 cm. Použijeme pohár alebo inú okrúhlu nádobu, podľa ktorej nožom z cesta vykrájame kolieska. Zvyšné cesto znova spracujeme do guličky, vyvaľkáme ho a opäť vykrájame, aby nám vzniklo čo najviac šatôčok.

  5. Na kolieska potom po lyžičkách kladieme pudingovú náplň, zabalíme a vidličkou k sebe pritlačíme okraje. Na záver posypeme korením a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C asi 20 minút. Pudingové šatôčkyPudingové šatôčky

  6. Po upečení chvíľu počkáme, aby sme si nepopálili jazyk a potom sa do šatôčok hneď pustíme. Najlepšie sú ešte za tepla, keď cesto pekne chrumká a von sa prederie lahodná pudingová náplň. Pudingové šatôčkyPudingové šatôčky

  7. Pri maškrtení nezabudneme na fotodokumentáciu a instagramový hashtag #aktinrecepty.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
20 Páči sa mi Uložiť recept