Chrumkavé na povrchu, voňavé po masle, pudingom naplnené až po okraj… Znie to skvelo, ale zároveň pekne hriešne, však? Opak je však pravdou! Naše pudingové šatôčky sú samá zdravá ingrediencia a jeden veľký chuťový zážitok. Presvedčte sa sami!
1 porcia obsahuje 1 šatôčka
- 119 kcal
- 12 g sacharidov
- 6 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 20 porcií
- 230 g špaldovej múky
- 60 g vanilkového proteínu
- 100 g ghee
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 20 g xylitolu
- 6 lyžíc vody
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- vanilkové Flavour Drops
- korenie
Postup
-
Všetky ingrediencie na cesto spoločne zmiešame a vymiesime. Vodu pridávame až ako poslednú a regulujeme pomocou nej konzistenciu cesta. Keby sa príliš lepilo, pridáme vody viac. -
Hotové cesto spracujeme do guličky, obalíme potravinárskou fóliou a dáme na hodinu do chladničky.
-
Medzitým si pripravíme pudingovú náplň. Puding uvaríme podľa návodu na obale a na osladenie použijeme namiesto cukru kvapôčky Zero Drops.
-
Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 0,5 cm. Použijeme pohár alebo inú okrúhlu nádobu, podľa ktorej nožom z cesta vykrájame kolieska. Zvyšné cesto znova spracujeme do guličky, vyvaľkáme ho a opäť vykrájame, aby nám vzniklo čo najviac šatôčok.
-
Na kolieska potom po lyžičkách kladieme pudingovú náplň, zabalíme a vidličkou k sebe pritlačíme okraje. Na záver posypeme korením a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C asi 20 minút.
-
Po upečení chvíľu počkáme, aby sme si nepopálili jazyk a potom sa do šatôčok hneď pustíme. Najlepšie sú ešte za tepla, keď cesto pekne chrumká a von sa prederie lahodná pudingová náplň.
-
Pri maškrtení nezabudneme na fotodokumentáciu a instagramový hashtag #aktinrecepty.