Len 4 základné ingrediencie, hodina času a na stole je dokonale vláčny cheesecake plný proteínu, ktorý môžete dochutiť sezónnym ovocím, tým, čo máte práve doma alebo vás čaká z leta v mrazničke. My sme zvolili čučoriedky, ktoré tvarohovému základu dodajú príjemnú kyslosť, zároveň tortu osladia a pridajú na šťavnatosti.
Jeden kúsok vás pekne zasýti a nemusíte sa báť, že by sa dostavil nepríjemný pocit ťažkosti. Tak ako, vyskúšate ho?
1 porcia obsahuje
- 252 kcal
- 7 g sacharidov
- 20 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 6 porcií
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 vajce
- 10 kvapiek vanilkových stevia drops
- 50 g čučoriedok
- 5 kvapiek vanilkového extraktu
- 1 hrnček mrazených čučoriedok
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2 lyžice vody
- 3 kvapky vanilkových stevia drops
- Vilgain špaldové sušienky
- Vilgain biela čokoláda
- čučoriedky
Postup
-
Do mixéra dáme tvaroh, mascarpone, vajcia, proteín a stéviové kvapky, vanilkový extrakt a všetko pekne rozmixujeme na hladké cesto. -
To potom nalejeme do formy na tortu alebo koláč s priemerom 22 cm.
-
Do cesta vmiešame hrsť čerstvých čučoriedok a dáme piecť pri 180 °C na 30 až 35 minút.
-
Medzitým si pripravíme rozvar. Mrazené čučoriedky dáme do rajnice, pridáme trochu vody, pár stéviových kvapiek a škrob rozmiešaný v troche vody. (Ak by sme ho k čučoriedkam nasypali za sucha, vytvorili by sa nám hrudky, preto je potrebné ho najskôr rozmiešať vo vode.)
-
Čučoriedky za stáleho miešania prevaríme.
-
Keď nám rozvar začne hustnúť, nalejeme ho na upečený cheesecake a dáme vychladnúť.
-
Po vychladnutí cheesecake opatrne vyberieme z formy a ozdobíme čokoládou, sušienkami a čerstvými čučoriedkami.
-
A môžeme podávať.
Než ale do poslednej omrvinky zmizne z taniera, nezabudne ho odfotiť a hodiť na Instagram s označením @vilgainrecepty!