Čo by to bolo za jeseň bez mrkvovej torty? Tak si ju poď urobiť v odľahčenej verzii s ovsenou múkou, ktorá je plná bielkovín. Ideálny dezert na oslavu, alebo sladká bodka, keď chceš zahnať chute, no chceš zároveň siahnuť po niečom zdravšom a vyváženejšom. 🥕
1 porcia obsahuje
- 267 kcal
- 31 g sacharidov
- 11 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 8 porcií
- 3 vajcia
- 70 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 50 g jablčného pyré
- 50 g medu
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- 30 g kokosového oleja
- 1 mrkva
- 25 g vanilkového proteínu
- 250 g ovsenej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1 štipka morskej soli
- 140 g gréckeho jogurtu
- 2 lyžice odtučneného cream cheese
- 20 g medu
- 5 kvapiek vanilkového extraktu
- 20 g pekanových orechov
Postup
-
Predhrej rúru na 175 °C. Vymaž tortovú formu s priemerom 20 cm alebo ju vylož papierom na pečenie.
-
V mise vyšľahaj vajcia, grécky jogurt, jablkové pyré, med, vanilkový extrakt a rozpustený kokosový olej na hladké cesto.
-
Do misy prisyp ovsenú múku, proteínový prášok, prášok do pečiva, korenie, štipku soli a škoricu. Miešaj, kým sa všetko pekne nespojí. Potom vmiešaj nastrúhanú mrkvu.
-
Cesto nalej do pripravenej tortovej formy a rovnomerne ho rozotri. Peč 25‑30 minút alebo pokým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá. Koláč nechaj vychladnúť.
-
Zatiaľ čo torta chladne, priprav polevu zmiešaním gréckeho jogurtu, smotanového syra, medu a vanilkového extraktu v mise. Šľahaj, kým nebude zmes hladká a krémová.
-
Potom už len potri polevou a ozdob nasekanými orechmi. Tak dobrú chuť!