Koláč, kde sa nachádza zelenina, nemôže byť vôbec zlý. Je vláčny, výborný a ešte uberieš aj kalórie. Či sa už ochutí škoricou, perníkovým korením, alebo kardamónom závisí len podľa tvojej chuti. Vždy bude chutiť výborne!
1 porcia obsahuje
- 280 kcal
- 16,2 g sacharidov
- 15,2 g tukov
- 17,1 g bielkovín
Na 6 porcií
- 125 g mrkvy
- 2 vajcia
- 60 g Ovocňáku
- 50 g ovsenej múky
- 30 g ryžovej múky
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky jedlej sódy
- 15 g vlašských orechov
- 50 g xylitolu
- 2 balenia ricotty
- 30 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- 20 g xylitolu
- 20 g Vilgain Cinnamon Coco Almonds
- 10 g mrkvy
Postup
-
Najskôr na jemno nastrúhame mrkvu, potom ju zmiešame s pyré so žĺtkami a xylitolom. Kúsok mrkvy si odložíme na ozdobu. Orechy zomelieme. -
Primiešame sypké suroviny spolu s 1/2 lyžičky prášku do pečiva a 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy a miešame, kým mrkva nepustí vodu. Malo by vzniknúť kompaktné cesto.
-
Vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh. So soľou je pevnejší. Jemne primiešame do cesta a dáme piecť do vymazanej a vysypanej formy (21 x 13,5 cm). Pečieme na 180 stupňov približne 30‑35min. Skúšame špajdľou, či je koláč dopečený.
-
Na krém si vymiešame dve ricotty spolu s proteínom a xilytolom. Natrieme na koláč a ozdobíme nasekanými ochutenými mandľami a mrkvou.
-
Dobrú chuť!