Mrkvový koláč s ricottou a chrumkavými mandľami

Romana Henželova
Romana Henželova
50 min.
23 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Mrkvový koláč s ricottou a chrumkavými mandľami

Koláč, kde sa nachádza zelenina, nemôže byť vôbec zlý. Je vláčny, výborný a ešte uberieš aj kalórie. Či sa už ochutí škoricou, perníkovým korením, alebo kardamónom závisí len podľa tvojej chuti. Vždy bude chutiť výborne!

1 porcia obsahuje 1 kus koláča

  • 280 kcal
  • 16,2 g sacharidov
  • 15,2 g tukov
  • 17,1 g bielkovín

Na 6 porcií

Na základ:
Krém:
Na ozdobu:

Postup

  1. Mrkvový koláč s ricottou a chrumkavými mandľamiNajskôr na jemno nastrúhame mrkvu, potom ju zmiešame s pyré so žĺtkami a xylitolom. Kúsok mrkvy si odložíme na ozdobu. Orechy zomelieme.

  2. Primiešame sypké suroviny spolu s 1/2 lyžičky prášku do pečiva a 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy a miešame, kým mrkva nepustí vodu. Malo by vzniknúť kompaktné cesto.

  3. Vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh. So soľou je pevnejší. Jemne primiešame do cesta a dáme piecť do vymazanej a vysypanej formy (21 x 13,5 cm). Pečieme na 180 stupňov približne 30-35min. Skúšame špajdľou, či je koláč dopečený.Mrkvový koláč s ricottou a chrumkavými mandľami

  4. Na krém si vymiešame dve ricotty spolu s proteínom a xilytolom. Natrieme na koláč a ozdobíme nasekanými ochutenými mandľami a mrkvou.Mrkvový koláč s ricottou a chrumkavými mandľami

  5. Dobrú chuť!Mrkvový koláč s ricottou a chrumkavými mandľami

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
23 Páči sa mi Uložiť recept