Dezert, ktorý si zachoval všetko, čo miluješ – jemný sušienkový základ, krémovú náplň s bielou čokoládou a pistáciovým krémom, ale s lepšími makrami, viac bielkovín, menej cukru a žiadna ťažká smotana. Vďaka proteínu a tvarohu ťa nielen chuťovo uspokojí, ale aj zasýti. A keďže sa servíruje do pohára, môžeš ho mať ready v chladničke alebo so sebou v taške ako sladkú odmenu na cesty. Ideálny ako mealprep dezert alebo zdravé maškrtenie bez výčitiek. 😍
1 porcia obsahuje
- 435 kcal
- 25 g sacharidov
- 26 g tukov
- 24 g bielkovín
Na 4 porcie
- 100 g Vilgain špaldových sušienok
- 20 g ghee
- 160 g odtučneného tvarohu
- 40 g Vilgain bielej čokolády
- 40 g pistáciového krému
- 60 g pistáciového proteínu
- stevia drops
- 40 g pistáciového krému
- 30 g odtučneného tvarohu
- stevia drops
- maliny
- pistácie
Postup
-
Sušienky rozmixuj na prášok a zmiešaj ich spolu s rozohriatym ghí.
-
Zmes rozdeľ do 4 pohárov alebo misiek a silou ju natlač na dno.
-
Pripravené poháre so sušienkovou zmesou daj na chvíľu do chladničky a medzitým si priprav krém.
-
Do tvarohu dôkladne vmiešaj rozohriatu bielu čokoládu, pistáciový krém, pistáciový proteín a voliteľne doslaď podľa svojich preferencií obľúbeným sladidlom. My sme zvolili stevia drops bez príchute. Všetko vyšľahaj do nadýchaného krému.
-
Krém rozdeľ do pohárov a všetko daj opäť do chladničky aspoň na 30 minút.
-
Nakoniec do pohárov rozotri poslednú vrstvu – topping z tvarohu a pistáciového krému (prípadne môžeš opäť dosladiť, to necháme na tebe). Daj do chladničky vychladiť.
-
Potom už len dozdob ovocím a nasekanými pistáciami a vychutnávaj!
Mimochodom – keď dáš dezert do uzatvárateľného pohára, napríklad zaváraninového pohára, máš super sladkú bodku kedykoľvek po ruke aj na cestách!