Priznajte sa, kto z vás tiež nepohrdne pizzou hawaii? Nie je sa vôbec za čo hanbiť! Dokonalé spojenie slaného základu a sladkého fresh elementu v podobe ananásu si miesto na vašom stole rozhodne zaslúži. Čo tak to ale skúsiť trošku inak a ananás vymeniť za sezónnu broskyňu, ktorú teraz zoženiete úplne všade? A čo pizzu vymeniť za pinsu, jej oválnejšiu a ľahšiu verziu? Je ideálna pre tých, čo sa stále nerozhodli, či je pre nich viac lákavá focaccia alebo pizza, táto rímska pizza je totiž presne niečo medzi tým.
So surovinami tu určite nešetrite, poriadna nálož základu z bazalkového pesta, čerstvých paradajok, broskýň, mozzarely a rukoly je totiž presne to, čo chcete!
1 porcia obsahuje
- 1 105 kcal
- 137 g sacharidov
- 37 g tukov
- 60 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 základ na pinsu
- 3 lyžice bazalkového pesta
- 1 paradajka
- 1 broskyňa
- 1 mozzarella
- 20 g parmezánu
- rukola
- vločková soľ
- balsamico crema
Postup
-
Predhrejeme si rúru na 250 °C. -
Broskyňu nakrájame na hrubšie plátky a dáme spoločne so základom na pinsu zapiecť do vyhriatej rúry na 7 minút.
-
Upečené cesto potrieme bazalkovým pestom, na ktoré potom poukladáme nakrájanú veľkú paradajku, opečenú broskyňu, posypeme vločkovou soľou, rozdrobíme mozzarellu a všetko to zasypeme nastrúhaným parmezánom a čerstvou rukolou.
-
Pred podávaním odporúčame ešte pokvapkať krémovým balzamicom, ktoré pinse dodá príjemnú sladkokyslú chuť. Tak dobrú chuť a tešíme sa na váš výsledok. Ten nezabudnite zdieľať napríklad na Instagrame s označením @vilgainrecepty!