Chrumkavý losos s jazmínovou ryžou, zeleninou a avokádom je ideálna voľba, keď chceš rýchly, ľahký a výživný obed alebo večeru. Marináda zo sweet chilli, medu a amino omáčky dodá rybe dokonalý balans sladkosti a umami, zatiaľ čo pečenie zaistí krásne chrumkavý povrch bez zbytočného tuku. Losos je skvelým zdrojom omega‑3 mastných kyselín, bielkovín a vitamínu D, takže nielen chutí skvele, ale tiež vyživí tvoje telo. A bonus? Na tanieri vyzerá rovnako dobre, ako chutí!
1 porcia obsahuje
- 557 kcal
- 60 g sacharidov
- 24 g tukov
- 36 g bielkovín
Na 1 porciu
- 150 g lososa
- 60 g jazmínovej ryže
- 40 g červenej kapusty
- 1/2 avokáda
- 80 g uhorky
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej v spreji
- sezam
- 8 g kvetového medu
- 2 čajové lyžičky amino omáčky
- 1 lyžica sweet chilli omáčky
Postup
-
Lososa umy, osuš a nakrájaj na kocky. Tie daj marinovať do pripravenej marinády z medu, čierneho korenia, amino omáčky a sweet chilli omáčky a daj na aspoň 30 minút odležať do chladničky. -
Následne daj lososa piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, po 10‑12 minútach ho vyber. Medzitým si uvar ryžu podľa návodu na obale.
-
A pusť sa do servírovania! Všetko naskladaj do misky a vychutnávaj!