Cestoviny sú stávka na istotu, keď jednoducho nestíhame. V jedle sa to ale neoplatí odfláknuť, takže kečup a syr nie sú riešenie. Poďme si túto rýchlovku pripraviť zdravo a vyvážene. Napríklad s lososom a špenátom. :)
1 porcia obsahuje
- 614,7 kcal
- 52,4 g sacharidov
- 25,5 g tukov
- 27,4 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g penne
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g ricotty
- 200 g listového špenátu
- 1 balenie filiet z lososa
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
- štipka pizza korenia
- štipka sušenej bazalky
- 10 ml olivového oleja
Postup
-
Cestoviny pripravíme podľa návodu. My sme si vybrali klasické penne. Pokiaľ ale máte radi experimentovanie, skvelou voľbou bude táto Vilgain novinka – kukuričné penne s mrkvou! -
Na olivovom oleji dozlatista osmažíme cibuľu a cesnak, pridáme ricottu a vodu z cestovín, aby nám vznikla omáčka. Okoreníme a osolíme podľa chuti. Môžeme pridať aj sušenú bazalku alebo pizza korenia.
-
Do omáčky pridáme uvarené cestoviny, listový špenát, lososa a opatrne premiešame.
-
A môžeme podávať. Tak dobrú chuť!