Takto chutí pomalé jesenné ráno! Teplé mäkučké jabĺčka obalené v mede, škorici, ovsených vločkách, k tomu krémový grécky jogurt ako zdroj bielkovín, škorica na vrchu… 🤤
Všetko hotové za 15 minút, takže ti zostane čas na vychutnávanie. Ak máš doma zásobu jabĺk, toto je ideálna možnosť, ako ich zužitkovať, no veríme, že skvele budú tieto raňajky alebo rýchly dezert chutiť napríklad s hruškami alebo ďalším sezónnym ovocím.
1 porcia obsahuje
- 442 kcal
- 67 g sacharidov
- 8 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 1 porciu
- 200 g jabĺk
- 5 g ghee
- 10 g medu
- 30 g ovsených jumbo vločiek bez lepku
- 1 čajová lyžička škorice
- 4 lyžice vody
- 140 g gréckeho jogurtu
- 10 g karamelového prebiotického toppingu
- škorica
Postup
-
Jablko nakrájaj na plátky. Na panvici rozohrej ghee, pridaj med a škoricu a premiešaj. Pridaj aj vodu. Potom daj na panvicu nakrájané jabĺčka a dus ich do zmäknutia za občasného miešania, aby sa nespálili.
Ku koncu primiešaj aj ovsené vločky, zľahka ich opeč a podávaj s jogurtom a ľubovoľným toppingom.





