Chrumkavé, šťavnaté, sladučké… Ideálna desiata, dezert pre nečakanú návštevu alebo super na zahnanie chutí, keď si práve v meste? Jablková taštička je jednoducho klasika, no čo tak si ju urobiť doma – lepšie, poctivejšie a s vyšším obsahom bielkovín? 🍏💪🏼
1 porcia obsahuje
- 347 kcal
- 50 g sacharidov
- 11 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 3 porcie
- 1 balenie Vilgain celozrnnej tortilly
- 300 g jabĺk
- 1 lyžica ghee
- 1 lyžica trstinového cukru
- lyžica citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička škorice
- 100 ml vody
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 lyžica ghee
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 čajová lyžička škorice
Postup
-
Jablká nakrájajte na kocky. Na panvici zohrejte 1 lyžicu ghí, pridajte nakrájané jablká, posypte datľovým cukrom, škoricou a zľahka restujte asi 1 minútu na strednom plameni. Potom pridajte citrónovú šťavu, zalejte 50 ml vody a priklopte. -
Za občasného miešania duste 8 minút. Medzitým si vo zvyšnej časti vody rozmiešajte kukuričný škrob, prilejte k jablčnej zmesi a miešajte, kým zmes nezhustne. Potom odstavte z plameňa a nechajte vychladnúť.
-
Tortillu naplňte jednou lyžicou tvarohu a rovnakým množstvom jablčnej zmesi. Zarolujte a dajte piecť na 175 °C do rúry alebo teplovzdušnej fritézy dochrumkava.
-
Po upečení potrite tortilly rozpusteným maslom a potom ich obaľte v zmesi škoricového cukru. Podávajte ideálne ešte teplé.