Chrumkavé, šťavnaté a plné dobrých surovín? Presne také sú naše chrumkavé jablkové taštičky. Ideálna desiata alebo dezert pre nečakanú návštevu. Raz vyskúšate a máte ich na stole každý druhý deň.
Tak poďme na ne! :)
1 porcia obsahuje 1 taštička
- 347 kcal
- 50 g sacharidov
- 11 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 3 porcie
- 1 balenie Vilgain celozrnných tortil
- 300 g jabĺk
- 1 lyžica ghee
- 1 lyžica trstinového cukru
- lžíce citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička škorice
- 100 ml vody
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 lyžica ghee
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 čajová lyžička škorice
Postup
-
Jablká nakrájajte na kocky. Na panvici zohrejte 1 lyžicu ghí, pridajte nakrájané jablká, posypte datľovým cukrom, škoricou a zľahka restujte asi 1 minútu na strednom plameni. Potom pridajte citrónovú šťavu, zalejte 50 ml vody a priklopte. -
Za občasného miešania duste 8 minút. Medzitým si vo zvyšnej časti vody rozmiešajte kukuričný škrob, prilejte k jablčnej zmesi a miešajte, kým zmes nezhustne. Potom odstavte z plameňa a nechajte vychladnúť.
-
Tortillu naplňte jednou lyžicou tvarohu a rovnakým množstvom jablčnej zmesi. Zarolujte a dajte piecť na 175 °C do rúry alebo teplovzdušnej fritézy dochrumkava.
-
Po upečení potrite tortilly rozpusteným maslom a potom ich obaľte v zmesi škoricového cukru. Podávajte ideálne ešte teplé.