Štrúdľa a jeseň k sebe neodmysliteľne patria, a preto sme sa rozhodli vám ukázať, ako si ju pripraviť v o trochu viac fit verzii z jogurtového cesta. Je to jednoduché a veľmi si pochutnáte!
1 porcia obsahuje
- 360 kcal
- 50 g sacharidov
- 13 g tukov
- 9,4 g bielkovín
Na 10 porcií
- 500 g hladkej múky
- 200 g bieleho jogurtu
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 7 g kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 5 jabĺk
- 50 g vlašských orechov
- škorica
- 2 lyžice trstinového cukru
Postup
-
Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
-
V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
-
Maslá rozpustite a nechajte mierne vychladnúť. Pridajte jogurt a 1 rozšľahané vajce. Zmiešajte, kým nie sú ingrediencie rovnomerne spojené.
-
Postupne pridajte mokré ingrediencie do suchých a miešajte, kým sa nevytvorí mäkké, ale nelepivé cesto.
-
Cesto vyberte z misy a na ľahko pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte na obdĺžnikový plát.
-
Medzitým očistite jablká, odstráňte jadrá a nakrájajte na tenké plátky. Plátky jabĺk premiešajte so škoricou a cukrom.
-
Na vyvaľkanom ceste rovnomerne rozprestrite plátky jabĺk. Ak chcete, posypte mletými orechmi. Zrolujte a potrite vajíčkom.
-
Pečte v predhriatej rúre asi 35‑40 minút, kým závin nezhustne a nezíska zlatistú farbu.