Lepkavé ústa od šišiek s lekvárom? To bývali časy, čo? A pretože sa aj nám po nich zacnelo, vrhli sme sa na ich zdravšiu verziu. A pre tentoraz sme ich naplnili nesmrteľnou kombináciou Peanut Butter & Jelly.
Sú skoro ako od babičky, len o niečo menej kalorické, ale aj tak veľmi dobré. Neveríte? Tak ich poďte vyskúšať.
1 porcia obsahuje
- 245 kcal
- 31 g sacharidov
- 11 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 9 porcií
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 200 g hladkej múky
- 60 g kokosového cukru
- 1 sušené droždie
- štipka soli
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 60 g ghee
- 150 ml mlieka
- 2 žĺtky
Postup
-
Mlieko zahrejeme v kastróliku, aby bolo vlažné. To isté urobíme s maslom ghí. Necháme ho rozpustiť a dáme bokom.
-
V mise zmiešame múku, sušené droždie, cukor, štipku soli a mletú vanilku. Vychladnuté rozpustené maslo a mlieko pridáme spoločne so žĺtkami k suchej zmesi a vypracujeme hladké pružné cesto. Hotové cesto necháme kysnúť aspoň 30 minút.
-
Na pomúčenej ploche vyvaľkáme cesto na asi 1,5 cm hrubý plát. Z plátu vykrajujeme pomocou pohára kolieska, ktoré vyskladáme na plech s papierom na pečenie. Vykrojené šišky necháme kysnúť pod utierkou ďalších 15 minút.
-
Po vykysnutí pečieme šišky na 175 °C asi 15 minút dozlatista.
-
Upečené šišky potrieme rozpusteným maslom a obalíme v kokosovom cukre.
-
Pripravíme si 2 zdobiace vrecká so špičkou. Jedno vrecko naplníme arašidovým maslom a druhé malinovým džemom. Pomocou opačného konca varešky vytvoríme z boku každej šišky hlbokú jamku. Jamky naplníme spolovice arašidovým maslom a spolovice malinovým džemom.
-
Potom už môžeme šišky ihneď podávať. Najlepšie chutia čerstvé.
Dobrú chuť.