PB&J šišky pečené v rúre

Šárka
Šárka Červinková
45 min. plus cca 45 minút kysnutia cesta
77 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
PB&J šišky pečené v rúre

Lepkavé ústa od šišiek s lekvárom? To bývali časy, čo? A pretože sa aj nám po nich zacnelo, vrhli sme sa na ich zdravšiu verziu. A pre tentoraz sme ich naplnili nesmrteľnou kombináciou Peanut Butter & Jelly.

Sú skoro ako od babičky, len o niečo menej kalorické, ale aj tak veľmi dobré. Neveríš? Tak ich poď vyskúšať.

1 porcia obsahuje 1 šiška

  • 245 kcal
  • 31 g sacharidov
  • 11 g tukov
  • 7 g bielkovín

Na 9 porcií

Na cesto:
Na náplň:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. PB&J šišky pečené v rúre

    Mlieko zahrejeme v kastróliku, aby bolo vlažné. To isté urobíme s maslom ghí. Necháme ho rozpustiť a dáme bokom.

  2. V mise zmiešame múku, sušené droždie, cukor, štipku soli a mletú vanilku. Vychladnuté rozpustené maslo a mlieko pridáme spoločne so žĺtkami k suchej zmesi a vypracujeme hladké pružné cesto. Hotové cesto necháme kysnúť aspoň 30 minút.

  3. Na pomúčenej ploche vyvaľkáme cesto na asi 1,5 cm hrubý plát. Z plátu vykrajujeme pomocou pohára kolieska, ktoré vyskladáme na plech s papierom na pečenie. Vykrojené šišky necháme kysnúť pod utierkou ďalších 15 minút.

  4. Po vykysnutí pečieme šišky na 175 °C asi 15 minút dozlatista.

  5. Upečené šišky potrieme rozpusteným maslom a obalíme v kokosovom cukre. PB&J šišky pečené v rúre

  6. Pripravíme si 2 zdobiace vrecká so špičkou. Jedno vrecko naplníme arašidovým maslom a druhé malinovým džemom. Pomocou opačného konca varešky vytvoríme z boku každej šišky hlbokú jamku. Jamky naplníme spolovice arašidovým maslom a spolovice malinovým džemom. PB&J šišky pečené v rúre

  7. Potom už môžeme šišky ihneď podávať. Najlepšie chutia čerstvé.

    Dobrú chuť. PB&J šišky pečené v rúre

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
77 Páči sa mi Uložiť recept