Šťavnaté hovädzie mäso na zelenine prikryté perinkou zemiakovej kaše. Tento anglický pokrm si zaslúži svoje miesto aj u nás, pretože je jednoduchý, zdravý a hlavne neskutočne dobrý! Tradične sa pripravuje z hovädzieho mletého mäsa. Tentoraz sme naň použili naše R2E hovädzie mäso, ktoré ti nielenže zjednoduší prácu, ale predovšetkým jedlo vyšvihne do dokonalosti.
1 porcia obsahuje
- 308 kcal
- 30,9 g sacharidov
- 12,2 g tukov
- 23,2 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 zemiaky
- 200 ml mlieka
- 400 g Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- 100 g mrkvy
- 60 g zeleru
- 1/2 cibule
- avokádový olej
- 4 lyžice Vilgain kečup bez cukru
- 1 lyžica Vilgain bujónu
- 500 ml vody
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- tymian
- sušený cesnak
- sušená cibuľa
- mletá paprika
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Mrkvu so zelerom nakrájame na kocky a orestujeme spoločne s nakrájanou cibuľou na avokádovom oleji. -
Pridáme korenie (mletú papriku, tymian, sušený cesnak, sušenú cibuľu, korenie).
-
Keď sa zelenina orestuje, zalejeme ju vodou a pridáme kvalitný bujón s kečupom. Zeleninu necháme povariť aspoň 10 minút.
-
Nakoniec pridáme pokrájané hovädzie mäso, kukuričný škrob a celú zmes dochutíme soľou.
-
Zemiaky uvaríme do mäkka s roztlačíme. Pridáme mlieko a vymiešame kašu.
-
Na dno zapekacej misy preložíme mäsovú zmes. Na nej navrstvíme zemiakovú kašu, uhladíme a vidličkou vytvoríme ryhy.
-
Dáme zapiecť do rúry na funkciu grilu na 200 °C a približne 10 minút, kým nám kaša nevytvorí zlatistú kôrku.
-
Hotový pastiersky koláč podávame posypaný bylinkami.
-
Dobrú chuť.