Zbožňuješ nadýchané buchty s lekvárom, makom a vanilkovým krémom? Toto jedlo detstva si teraz môžeš dopriať aj na raňajky – v nutrične vylepšenej verzii, ktorá ti dodá bielkoviny, komplexné sacharidy a porciu nostalgie na tanieri. Krémová ovsená kaša s makom, slivkovým lekvárom a vanilkovým proteínovým pudingom ťa príjemne zahreje a zasýti na celé dopoludnie – v jednej porcii totiž nájdeš až 36 g bielkovín. Jedlo, ktoré ťa vráti do detstva, ale drží ťa vo forme. 💪🏻
1 porcia obsahuje
- 531 kcal
- 75 g sacharidov
- 8 g tukov
- 36 g bielkovín
Na 1 porciu
- 55 g ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 260 ml ovseného nápoja
- 20 g kvetového medu
- 2 čajové lyžičky slivkového lekváru
- 20 g vanilkového proteínového pudingu
- mak
Postup
-
Vločky nasypeme do hrnca, pridáme proteín a zalejeme mliekom. -
Premiešame a pridáme med.
-
Keď sa začne kaša variť, uberieme teplotu varenia a miešame, kým nezhustne. Mala by byť hustejšia, nie riedka.
-
Medzitým si pripraviť puding z pudingového prášku a vanilkového milkshake podla navodu na obale. Ak si chceš uľahčiť prácu, môžeš použiť aj už hotový či domáci puding s trochou mlieka alebo milkshake. Ideálna je redšia konzistencia.
-
Kašu dáme do misky, polejeme okolo pudingom aj na vrch. Na vrch pridáme džem a posypeme trochou mletého maku.
-
A podávame, takže prajeme dobrú chuť!