Bowls nie je nikdy dosť. Do jednej misky človek pridá suroviny, ktoré má najradšej a môže vykúzliť nespočetné množstvo kombinácií bowls – na ázijský spôsob, sladké bowls, v lete napríklad zmrzlinové… Dnes tu pre vás máme mexickú nachos bowl s hovädzím mäsom a fazuľami. Najlepšie na tom je, že sme do receptu použili „ready to eat“ predvarené mäso a fazuľu, takže sa vám skráti čas varenia, na chuti to ale mnohonásobne pridá.
Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 669 kcal
- 86 g sacharidov
- 20 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 1 porciu
- 60 g hnedej ryže
- 25 g Vilgain Tortilla Crackers - chia a soľ
- 100 g Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- 50 g Vilgain R2E čiernych fazulí
- 15 g Vilgain mango chutney
- 15 g chilli omáčky z pečených paprík
- 1 čajová lyžička sušenej cibule
- 30 g kukurice
- 20 g avokáda
- 30 g cherry paradajok
- 20 g ľadového šalátu
Postup
-
Ryžu si uvaríme podľa návodu na obale. -
Medzitým si nachystáme mäsovú zmes. Hovädzie mäso natrháme a dáme do misky spoločne s fazuľami, čili omáčkou a lyžičkou sušenej cibule. Zmes zamiešame a chvíľku ohrejeme na panvičke.
-
Uvarenú ryžu dáme na ⅓ hlbokého taniera, vedľa ryže položíme tortilla crackers, šalát, paradajky, kukuricu a zmes mäsa s fazuľami.
-
Nakoniec doprostred pridáme na plátky nakrájané avokádo a lyžicu mangového chutney.
-
Tak dobrú chuť! A nezabudnite s nami výsledok zdieľať na našom Instagrame s označením @vilgainrecepty!