Zdravé batatové nachos

Aneta
Aneta Pacalová
25 min.
34 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zdravé batatové nachos

Toto jedlo si fakt zamiluješ. Je pestré, farebné a všetky chute naozaj krásne ladia dohromady. Môžeš si ho dať ako rýchly obed, večeru alebo malé občerstvenie k telke. Navyše je hotové raz‑dva.

Tak čo, ideme na to?

1 porcia obsahuje polovica jedného batatu

  • 320 kcal
  • 22 g sacharidov
  • 17 g tukov
  • 15 g bielkovín

Na 2 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Zdravé batatové nachos

    Rúru si predhrejeme na 180 °C.

  2. Bataty nakrájame na hrubšie kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, posypeme korením, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na cca 15 minút.

  3. Keď sú bataty mäkké, vytiahneme ich z rúry a ozdobíme. My sme chceli byť kreatívni, a preto sme každý batatový rad ozdobili inak. Na prvý variant sme dali kečup, hovädzie mäso a jarnú cibuľku. Na druhý slané orechové maslo a jarnú cibuľkou. No a na posledné kolieska sme dali vegánsku nátierku, trochu slaného orechového masla a jarnú cibuľku na ozdobenie.

  4. Dobrú chuť. Zdravé batatové nachosZdravé batatové nachos

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
34 Páči sa mi Uložiť recept