Toto jedlo si fakt zamiluješ. Je pestré, farebné a všetky chute naozaj krásne ladia dohromady. Môžeš si ho dať ako rýchly obed, večeru alebo malé občerstvenie k telke. Navyše je hotové raz‑dva.
Tak čo, ideme na to?
1 porcia obsahuje
- 320 kcal
- 22 g sacharidov
- 17 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 batat
- olivový olej
- kečup
- vegánska nátierka – paradajka/pesto
- Vilgain R2E hovädzie mäso
- slané orechové maslo – Nut Spread
- himalájska soľ
- čierne korenie
- bazalka
- sušený cesnak
- jarná cibuľka
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 180 °C.
-
Bataty nakrájame na hrubšie kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, posypeme korením, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na cca 15 minút.
-
Keď sú bataty mäkké, vytiahneme ich z rúry a ozdobíme. My sme chceli byť kreatívni, a preto sme každý batatový rad ozdobili inak. Na prvý variant sme dali kečup, hovädzie mäso a jarnú cibuľku. Na druhý slané orechové maslo a jarnú cibuľkou. No a na posledné kolieska sme dali vegánsku nátierku, trochu slaného orechového masla a jarnú cibuľku na ozdobenie.
-
Dobrú chuť.