Miluješ mliečnu ryžu a chceš svojmu telu dopriať niečo iné, než samý cukor, arómy a farbivá?
Potom vyskúšaj našu domácu verziu zo skutočných surovín s jasným pôvodom, ktorá ti namiesto cukrového pádu dodá nálož bielkovín a vlákniny (12 g na porciu)! Hotovú ju budeš mať za chvíľku a vyriešiš raňajky alebo sladkú bodku na viac dní dopredu. Príchuť si môžeš vždy urobiť inak – podľa toho, čo je práve doma alebo v sezóne na záhrade a na trhu. My sme tentokrát skúsili malinovú verziu s prebio toppingom a nemáme slov! Tak vyskúšaj! 🚀
1 porcia obsahuje
- 566 kcal
- 71 g sacharidov
- 15 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 2 porcie
- lyžica ghee
- 100 g ryže
- 700 ml ovseného nápoja
- štipka soli
- 60 g vanilkového proteínu
- stevia drops
- 2 lyžice gréckeho jogurtu
- 40 g malinového prebiotic toppingu
- maliny
Postup
-
Na ghee zľahka opeč ryžu (najlepšie krátkozrnnú) a nechaj ju variť v ovsenom či klasickom mlieku, kým nezmäkne. Keby sa ti mlieko vyvarilo a ryža bola príliš tvrdá, pridaj ešte trochu tekutiny (mlieko, voda) a nechaj dovariť do zmäknutia.
-
Zmes nechaj vychladnúť a pridaj proteín, oslaď podľa chuti ľubovoľným sladidlom (my sme pridali naše stevia drops) a pre ešte viac bielkovín a hlavne pekne krémovú textúru pridaj grécky jogurt. Poriadne premiešaj, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Do pohára daj buď náš prebio topping, ktorý má vysoký obsah vlákniny. Pridať ale môžeš aj roztlačené čerstvé alebo mrazené ovocie. 🍓
-
Na to navrstvi mliečnu ryžu, ozdob podľa chuti čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím a môžeš podávať ako parádne raňajky alebo dezert pre návštevu.
Tak dobrú chuť!