Tvarohový cheesecake sa dá urobiť na mnoho spôsobov a jedným z nich je aj ten, kde sme tvaroh z veľkej časti nahradili syrom cottage. Navyše sme si túto vláčnu dobrotu plnú bielkovín pripravili v mini verzii, takže je ideálna na oslavu alebo len tak do krabičky ako dezert do školy alebo práce. 🧁
1 porcia obsahuje
- 137 kcal
- 10 g sacharidov
- 7 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 8 porcií
- 80 g Vilgain špaldových sušienok
- 12 g ghee
- 200 g syra cottage
- 50 g polotučného tvarohu
- 1 vajce
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g javorového sirupu
- 8 kvapiek vanilkového extraktu
- 1 štipka soli
- čučoriedky
- 80 g Vilgain extra jam – jahoda
Postup
-
Sušienky v mixéri rozmixujeme na hrubšiu „múku“ a zmiešame ich s rozpusteným ghíčkom. -
Cesto dáme na chvíľku do chladničky a medzitým si pripravíme krémový základ.
-
Cottage, tvaroh, proteín, javorový sirup, vajcia, vanilkový extrakt a štipku soli rozmixujeme do hladkého krému.
-
Sušienkové cesto rozdelíme a natlačíme na dno formičiek na muffiny.
-
Na základ rovnomerne nalejeme krém a doprostred každého kúsku dáme lyžičku džemu.
-
Cheesecakes pečieme pri 180 °C asi 30‑40 minút.
-
A môžeme podávať, tak dobrú chuť!