Ak ste už klasického banánového chlebíka trochu prejedení, ale aj tak ho stále milujete, skúste túto vylepšenú verziu s mandľovou náplňou, ktorá je vhodná aj pre vegánov. Dokonale vláčne cesto a intenzívne chute skvele doplní napríklad tvaroh pre viac bielkovín a ovocie ako fresh element. A voilà – za chvíľku je na svete super dezert alebo rýchle raňajky kedykoľvek po ruke. 😋
1 porcia obsahuje
- 304 kcal
- 37 g sacharidov
- 13,7 g tukov
- 9,6 g bielkovín
Na 9 porcií
- 300 g banánu
- 80 g jablčného pyré
- 2 lyžice javorového sirupu
- 15 kvapiek vanilkového extraktu
- 80 ml mandľového mlieka
- 2 lyžice ľanových semienok
- 3 čajové lyžičky škorice
- 180 g celozrnnej múky
- 80 g ovsených vločiek
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 60 g mandľovej múky
- 140 g mandľového masla
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- 4 lyžice javorového sirupu
Postup
-
Vo väčšej miske si roztlačíme banány. -
K banánom primiešame všetky mokré ingrediencie. Mlieko, sirup, jablčné pyré a vanilkový extrakt.
-
Potom vmiešame všetky suché ingrediencie. Múku, vločky, mleté ľanové semienka, škoricu, sódu, kypriaci prášok a štipku soli.
-
Všetko spolu poriadne premiešame, potom cesto dáme chvíľku bokom, medzitým si pripravíme mandľovú náplň.
-
Mandľovú múku, mandľové maslo, sirup a vanilkový extrakt spolu poriadne premiešame.
-
Formu na chlebík si vyložíme papierom na pečenie.
-
1/2 cesta rovnomerne rozprestrieme na dno formy.
-
Na cesto rozotrieme 1/2 mandľovej náplne a tú zalejeme zvyškom cesta.
-
Zvyšnú 1/2 náplne rozotrieme navrch cesta.
-
Chlebík dáme piecť na 180 °C na 50‑60 minút.
-
Upečený chlebík necháme vychladnúť a podávame ho najlepšie s tvarohom a obľúbeným ovocím. Tak dobrú chuť!