Poď si s nami vychutnať tento vláčny dezert s plnou chuťou kávy a malín.
Oproti klasickému tiramisu sme mascarpone vymenili za ricottu a tvaroh, ktoré sú menej tučné a bohaté na bielkoviny. Ideálny letný dezert, ktorý si obľúbi takmer každý. Tak poďme naň! :)
1 porcia obsahuje
- 208 kcal
- 25 g sacharidov
- 9 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 15 porcií
- 500 g ricotty
- 250 ml 30 % smotany na šľahanie
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 g kokosového cukru
- 30 g kávy
- 250 g vody
- 300 g mlieka
- 200 g piškót
- 30 g lyofilizovaných malín
- 100 g malín
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice čakankového sirupu
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
Postup
-
Na krém zmiešaj ricottu, tvaroh a kokosový cukor. V ďalšej mise vyšľahaj smotanu na šľahanie do hustej peny (daj pozor, aby si ju neprešľahal/a, začni teda pomaly). Potom zmiešaj dohromady. -
Na malinovú vrstvu povar čerstvé alebo mrazené maliny v rajnici s 2 lyžicami citrónovej šťavy a čakankového sirupu. Podľa konzistencie zahusti kukuričným škrobom.
-
Ďalej uvar silnú kávu, ktorú následne zmiešaj s horúcim mliekom. Cukrárske piškóty namáčaj v kávovej zmesi a vyskladaj nimi dno formy. Pokračuj s krémom, ďalej s malinovou vrstvou, ďalším radom piškót a posledný bude zase krém.
-
Tiramisu prikry fóliou alebo alobalom a nechaj najlepšie cez noc v chladničke.
Pred servírovaním posyp malinovým prachom z lyofilizovaných malín a pridať môžeš aj čerstvé maliny.
Dobrú chuť!