Rýchla večera, ktorá dokonale zasýti a je raz‑dva na stole ? Skúste plnenú kuraciu kapsu, do ktorej môžete pridať to, čo máte najradšej (alebo práve po ruke doma…). Zvolili sme taliansku náplň so sušenými paradajkami a mozzarellou. Tak čím si kapsu naplníte vy?
1 porcia obsahuje
- 233 kcal
- 3 g sacharidov
- 9 g tukov
- 35 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 kuracie prsia
- 125 g mozzarelly light
- 8 sušených paradajok
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- oregano
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Rúru predhrejte na 200 °C.
-
Vykrojte z každého kusu kuracích pŕs kapsu, opatrne ju rozrežte nožom a nechajte približne 1 cm okraja.
-
Do každej kapsy vložte plátok mozzarelly a niekoľko kúskov sušených paradajok.
-
Kapsu zatvorte špáradlami alebo ju zviažte kuchynskou niťou.
-
V malej miske zmiešajte olivový olej, cesnak, oregano, soľ a čierne korenie. Kuracie prsia potrite touto zmesou zo všetkých strán a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
-
Pečte asi 25 minút, kým mäso nebude hotové.
-
Podávajte s vašou obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakovou kašou, ryžou alebo šalátom. Dobrú chuť!