Inšpirácia na bezmäsitý obed. Skvelé krémové cestoviny so šampiňónmi. Pri použití rastlinnej smotany a bezlaktózového cream cheese si viete pripraviť aj bezlaktózovú verziu. Jednoduché na prípravu, rýchle a chutné.
1 porcia obsahuje
- 536 kcal
- 63 g sacharidov
- 23 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g cestovín tagliatelle
- 150 g šampiňónov
- 30 ml olivového oleja
- 15 g ghee
- 30 g cibule
- 60 g paradajkového pyré
- 40 g odtučneného cream cheese
- 150 ml smotany na varenie
- 100 ml vody
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1 čajová lyžička soli
Postup
-
Cestoviny uvaríme vo vriacej vode do mäkka.
-
Na panvicu dáme olej a ghee (prípadne maslo). Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté a na plátky nakrájané šampiňóny a podusíme do mäkka.
-
Následne pridáme pretlak, cream cheese, smotanu a vodu. Všetko spolu premiešame. Pridáme uvarené cestoviny, dochutíme soľou a sušenou bazalkou a znovu zamiešame.
-
Ešte teplé krémové cestoviny preložíme na tanier a podávame. Dobrú chuť.