Receptov z jednej panvice nie je nikdy dosť. Tak poď vyskúšať toto krémové rizoto, ktoré je plné výrazných chutí a úplne božsky sa pri každom súste ťahá syr.
1 porcia obsahuje
- 551 kcal
- 84 g sacharidov
- 14 g tukov
- 21 g bielkovín
Na 3 porcie
- 1 čajová lyžička Vilgain grass - fed ghee
- 100 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 50 g slaniny
- 270 g Vilgain basmati ryže
- 1/2 balenie sušených paradajok
- 1 balenie baby špenátu
- 500 ml kuracieho vývaru
- 500 ml vody
- 1 štipka soli
- 1 štipka čili
- 1 štipka údenej mletej papriky
- 40 g parmezánu
- 125 g mozzarelly
Postup
-
Na panvici si roztop 1 lyžičku prepusteného masla. Na ňom orestuj najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.Následne do panvice prihoď paradajkové sugo a nechaj rozvoňať.
-
Medzitým si daj namáčať do vody sušené paradajky.
-
V tejto chvíli prihoď na panvicu prepláchnutú ryžu a podlej vývarom. Nechaj dusiť do zmäknutia ryže. Prípadne ešte podlievaj vodou.
Tesne pred koncom pridaj nastrúhaný parmezán a korenie (soľ, chilli a údenú papriku).
-
Po uvarení pridaj mozzarellu či burratu, ktorú do rizota roztrhaj.
-
Rizoto môžeš podávať s opraženou a najemno nasekanou slaninou či schwarzwaldskou šunkou.
Tak dobrú chuť!