Miluješ sushi a chceš skúšať jeho nové varianty? Nemusíš si hneď kupovať nové vybavenie, napríklad nigiri urobíš jednoducho aj bez formičky. Ako? Pozri si recept na túto avokádo‑tuniakovú verziu so sezamom. 🍣
1 porcia obsahuje
- 41 kcal
- 4 g sacharidov
- 2 g tukov
- 2 g bielkovín
Na 20 porcií
- 100 g údeného lososa
- 100 g odtučneného cream cheese
- 100 g sushi ryže
- 1/2 avokáda
- sezam
- čierny sezam
- lupinová amino omáčka
- sójovka v spreji
- sweet chilli omáčka
- pasta wasabi
Postup
-
Hlavnú úlohu tentoraz okrem surovín zohrá obal na vajcia (plato). Ten vysteľ fóliou a začni vrstviť jednotlivé ingrediencie. -
Začni plátkom údeného lososa, avokáda, lyžičkou cream cheese, uvarenou ryžou a keď zaplníš všetky jamky na vajíčka, ryžu ešte postriekaj sójovkou v spreji.
-
Nakoniec všetko prikry fóliou a nechaj chvíľu odležať v chladničke.
-
Sushi kúsky vyklop, posyp sezamom a podávaj s lupinovou amino omáčkou a wasabi alebo so sweet chilli omáčkou podľa chuti.
-
Tak ako, pomohla ti táto vychytávka? Daj nám vedieť na Instagrame s označením @vilgainrecepty! 👀