Ďalší tip na rýchly obed alebo večeru je tu! Losos s pistáciovou krustou, ktorý si vychutnáte s vašou obľúbenou prílohou alebo so šalátom a baby zemiakmi podľa nášho receptu. Poďte sa do toho pustiť s nami!
1 porcia obsahuje
- 432 kcal
- 14,2 g sacharidov
- 24,7 g tukov
- 37,6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 320 g lososa
- morská soľ
- čierne korenie
- sušený cesnak
- 2 čajové lyžičky Vilgain dijonskej horčice
- 2 čajové lyžičky Vilgain medu medovicového
- pistácie
- 150 g baby zemiakov
- ľadový šalát
- pomaranč
- červená cibuľa
- granátové jablko
- citrón
Postup
-
Pripravíme si 2 filety lososa, ktoré by mali mať cca 160 gramov, okoreníme ich a osolíme. -
Každú jednotlivú filetu lososa potrieme lyžičkou dijonskej horčice, a potom lyžičkou medu.
-
Pistácie olúpeme a rozdrvíme. Filety posypeme rozdrvenými pistáciami. Rukou ich k lososovi pritlačíme, aby nám na ňom držali.
-
Filety vložíme na papier na pečenie a pečieme na 180 °C 20 minút.
-
Lososa môžeme podávať s našou obľúbenou prílohou alebo so šalátom, ktorý sme si pripravili my.
Na šalát si uvaríme baby zemiaky v šupke. Na tanier natrháme listy ľadového šalátu, plátky pomaranča bez šupky, červenú cibuľu a granátové jablko. Šalát pokvapkáme citrónom, pridáme uvarené rozkrojené zemiaky, osolíme, okoreníme a môžeme servírovať.
-
A máme hotovo, tak dobrú chuť.