To je roztomilosť, čo? Tieto temari guľôčky sú skvelý spôsob, ako si ozvláštniť sushi večer a medzi maki, sashimi alebo nigiri pridať niečo trochu iné. Je to jednoduché, rýchle a príprava ťa bude baviť!
1 porcia obsahuje
- 384 kcal
- 60 g sacharidov
- 9 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 2 porcie
- 150 g sushi ryže
- 80 g lososa
- 1/2 avokáda
- 20 g kreviet
- 20 g odtučneného cream cheese
- 30 g manga
- sezam
Postup
-
Sushi ryžu si uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť. Medzitým si očistíme a na tenké plátky nakrájame lososa, mango a avokádo. Varené krevety asi na minútu orestujeme. -
Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú – suroviny môžete kombinovať tak, ako ich máte radi. My sme to urobili takto:
– losos a cream cheese, sezam a losos, len avokádo, sezam a mango, mango a losos, krevety a avokádo.
-
Príprava guľôčok je jednoduchá.
Na dosku si rozložíme potravinársku fóliu a do stredu suroviny naukladáme nasledovne: surovina, čo bude navrchu guľôčky (napríklad losos), potom lyžičku ryže a nakoniec pridáme surovinu, ktorá bude v strede guľôčky (napríklad cream cheese).
-
Spojíme všetky 4 rohy fólie, zatočíme tesne pod surovinami a poriadne stiahneme. Jemne vyvaľkáme medzi rukami. Zabalené guľôčky necháme vo fólii aspoň 10 minút odležať, aby držali tvar.
PS: Ak si postupom nie ste istí, pozrite na video.
-
Nakoniec ich vybalíme a podávame s amino omáčkou. Tak dobrú chuť!