Túto dobrotu si totálne zamiluješ, dobre si pochrumkáš a pochutíš. Naša tortilla je na to ako stvorená. Spojenie skaramelizovanej cibuľky, plesnivého syra a slaninky je neskutočná kombinácia a tvoje chuťové poháriky budú doslova spievať.
1 porcia obsahuje
- 550 kcal
- 42,5 g sacharidov
- 32,1 g tukov
- 20,7 g bielkovín
Na 1 porciu
- 100 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 Vilgain celozrnná tortilla
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- granulovaná cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja
- himalájska soľ
- čierne korenie
- 1 plátok slaniny
- 1 cibuľa
- 60 g syra Brie
- pažítka
- ghee v spreji
Postup
-
Ako prvé si pripravíme cibuľu, ktorú nakrájame na tenké pásiky. -
Opečieme ju na troche ghee, kým skaramelizuje a sem‑tam premiešame.
-
Opečieme si aj plátok slaniny a nakrájame na malé kúsky.
-
V miske si zmiešame mleté mäso s mletou paprikou, granulovanou cibuľou a soľou. Sformujeme do gule.
-
Mäso položíme na tortillu a roztlačíme ho až po okraje. Na panvici s trochou oleja položíme tortillu mäsom nadol a pečieme asi 4 minúty.
-
Potom tortillu otočíme, poukladáme plátky syra, prikryjeme pokrievkou a znížime teplotu.
-
Pod tortillu môžeme dať trošíčku vody, aby sa syr dusil, alebo stačí, keď voda stečie do panvice z pokrievky, keď sa urobí para.
-
Tortillu môžeme dať na papierovú utierku, aby stiekol prebytočný tuk. Na tortillu dáme opečenú cibuľu, chrumkavú slaninu a posypeme pažítkou.
-
Tak dobru chuť!