A Big Mac Tacos už ste skúšali? My áno a je to skvelá zmena od klasických burgerov. Navyše jednoduchšie na prípravu a zo samých skvelých surovín. Ako sa vám tento nápad páči? Dajte nám vedieť v komentári alebo na našom Instagrame @vilgainrecepty! 👀
1 porcia obsahuje
- 290 kcal
- 17,8 g sacharidov
- 19 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 5 porcií
- 1 wrap
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- soľ
- čierne korenie
- 5 plátkov cheddaru
- ľadový šalát
- kyslá uhorka
- cibuľa
- Vilgain chutney
- 3 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžica majonézy
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- 2 čajové lyžičky cibule
- 2 čajové lyžičky kyslých uhoriek
- 1 čajová lyžička javorového sirupu
- mletá paprika
- sušená cibuľa
- sušený cesnak
- štipka soli
Postup
-
Z wrapov vykrájame menšie kolieska vo veľkosti tacos.TIP: z okrájaných zvyškov môžeme pripraviť napríklad domáce nachos. Recept na ne nájdete tu: Domáce nachos z tortilly.
A ak sa ti nechce nič vykrajovať, siahni po našich mini pizza base.
-
Na omáčku zmiešame kyslú smotanu spoločne s majonézou, horčicou, javorovým sirupom a korením. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a kyslú uhorku.
-
Mleté hovädzie mäso osolíme, okoreníme čiernym korením a premiešame a dôkladne natlačíme na celé kolieska wrapu.
-
Na rozohriatu panvicu naukladáme tacos mäsom nadol.
-
Restujeme cca 5 minút. Potom tacos otočíme, znížime plameň a necháme na mäse roztiecť plátky cheddaru.
-
Hotové tacos potrieme našou Big Mac omáčkou, posypeme ľadovým šalátom, nakrájanou cibuľkou a plátkami kyslej uhorky.
Pokiaľ chcete ušetriť čas a nechcete robiť omáčku, alebo vám tá na Big Mac nechutí, môžete využiť už hotové Vilgain omáčky a dipy.
-
Big Mac Tacos môžeme dochutiť ešte naším pikantným chutney.
-
Dobrú chuť.