Tanier nabitý samými dobrými surovinami? Tak ten zbožňujeme! Dnes sme sa vám v spolupráci s Oliverom Pape rozhodli predstaviť ten jeho. Ide o jeho signature dish, teda recept, ktorý je pre Olivera typický.
Nájdete na ňom všetko, čo vaše telo potrebuje. Hotový bude raz‑dva a verte, že si ho jednoznačne obľúbite!
Tak poďme na to. :)
1 porcia obsahuje
- 752 kcal
- 54 g sacharidov
- 38 g tukov
- 56 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1/2 zeleru
- 2 mrkvy
- 1 lyžica ghee
- 200 g húb
- 200 g listového špenátu
- 200 g kimchi
- 1 balenie Vilgain sardiniek
- 1 hruška
- 20 g horkej čokolády
- soľ
- maslo
- kváskový chlieb
- 4 vajcia
Postup
-
Začneme tým, že si dáme piecť koreňovú zeleninu (mrkvu a zeler) v alobale s olivovým olejom a štipkou soli na 185 °C asi 40‑50 minút.
-
Upečenú zeleninu nakrájame a orestujeme na ghí. Tiež orestujeme hlivu aj špenát. Postupne všetko poukladáme na tanier.
-
Medzitým si uvaríme vajcia namäkko šesť a pol minúty vo vriacej vode.
-
Pridáme sardinky, nakrájanú hrušku, kúsok čokolády, kimchi alebo kyslé uhorky a všetko osolíme. Chlieb natrieme maslom.
PS: Recept na domáce kimchi nájdete v tu: Domáce kimchi
-
A môžeme podávať!