Frittata je talianské jedlo podobné omelete, servíruje sa ako predkrm a je dosť obľúbená. Zmiešava sa tam rôzna zelenina či syry, bylinky alebo aj cestoviny. Môžete si ju s pokojným svedomím dopriať aj na večeru. Skvele zasýti, ale ani nezaťaží žalúdok.
1 porcia obsahuje
- 262 kcal
- 2,5 g sacharidov
- 16,1 g tukov
- 27 g bielkovín
Na 4 porcie
- 5 vajec
- 1 balenie syra cottage
- cherry paradajka
- jarná cibuľka
- 150 g Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 60 g parmezánu
- čierne korenie
- baby špenát
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
Postup
-
Pripravíme si všetky suroviny. -
Do misky si rozklepeme vajcia, pridáme cottage cheese, nastrúhaný syr, soľ, čierne korenie, nasekanú jarnú cibuľku a špenát mrazený alebo čerstvý.
-
Na panvicu nastriekame olivový olej, poukladáme na ňu paradajky a morčacie mäso.
-
Zalejeme rovnomerne zmesou a na vrch poukladáme pokrájané cherry paradajky.
-
Pečieme na 185 °C približne 30‑35 minút.
-
Tak dobrú chuť!