Cuketová sezóna je niečo, na čo sme všetci dlho čakali, občas už ale môže dochádzať inšpirácia, čo z toho všetkého množstva nakoniec pripravovať… Tieto cuketové halušky sú niečo pre vás! Jednoduchý recept, ktorý oživí zlatú slovenskú klasiku a dokonalo vyživí telo! 💪🏻
1 porcia obsahuje
- 522,7 kcal
- 60,5 g sacharidov
- 18,7 g tukov
- 27 g bielkovín
Na 4 porcie
- 300 g hrubej múky
- 2 cukety
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička soli
- 150 ml mlieka
- 250 g bryndze
- 40 g slaniny
Postup
-
V miske zmiešajte múku, vajcia a soľ. Pridajte nastrúhanú cuketu a postupne prilievajte mlieko, kým nedostanete husté cesto.
-
V hrnci priveďte dostatok osolenej vody do varu. Pomocou špeciálneho strúhadla na halušky alebo malej dierovanej naberačky vytvárajte malé kúsky cesta a vkladajte ich do vriacej vody. Varte 3‑5 minút, kým halušky nevyplávajú na hladinu.
-
Precedené halušky pridajte do misy s bryndzou a premiešajte, aby sa dobre obalili. Pridajte trochu osmaženej slaniny a podávajte!
Tak dobrú chuť!