Predstavujeme halušky s upgradom, ktorý si zamiluješ!
Keď ťa naháňa hlad, no zároveň nechceš tráviť večnosť pri sporáku, tento recept je presne to, čo hľadáš. Tradičná slovenská klasika dostáva svieži zelený upgrade – nastrúhaná sezónna cuketa dodá haluškám vláčnosť, extra vlákninu a porciu zeleniny navyše bez toho, aby ubrala na chuti. V kombinácii s krémovou bryndzou a chrumkavou slaninou vznikne jedlo, ktoré je nielen poctivé a sýte, ale aj nutrične vyvážené. A vieš čo? Nie je potrebná ani špeciálna príležitosť – toto je comfort food pre ktorýkoľvek deň v týždni. 👌🏻
1 porcia obsahuje
- 560 kcal
- 62 g sacharidov
- 23 g tukov
- 27 g bielkovín
Na 4 porcie
- 300 g hrubej múky
- 2 cukety
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička soli
- 150 ml mlieka
- 250 g bryndze
- 40 g slaniny
Postup
-
V miske zmiešaj múku, vajcia a soľ. Pridaj nastrúhanú cuketu (z tej po postrúhaní vytlač prebytočnú vodu) a postupne prilievaj mlieko, kým nezískaš husté cesto.
-
V hrnci uvar dostatok osolenej vody. Pomocou špeciálneho strúhadla na halušky alebo malej dierovanej naberačky vytváraj malé kúsky cesta a vkladaj ich do vriacej vody. Var 3‑5 minút, kým halušky nevyplávajú na hladinu.
-
Precedené halušky pridaj do misy s bryndzou a premiešaj, aby sa dobre obalili. Pridaj trochu opraženej slaniny a podávaj.
Tak dobrú chuť!


