Chceš potešiť niekoho, kto nemôže prijímať laktózu? Tu si na správnej adrese. Upeč tieto cheesecake muffiny bez laktózy a všetci sa budú oblizovať až za ušami. Navyše chrumkavý spodok je z vegánskej granoly. Potom ich len ozdobíš naším čučoriedkovým džemom úplne bez cukru.
1 porcia obsahuje
- 103 kcal
- 6,4 g sacharidov
- 5,7 g tukov
- 6,3 g bielkovín
Na 14 porcií
- 100 g Vilgain plant proteín granoly
- 50 g ghee
- 500 g hladkého tvarohu bez laktózy
- 1 vajce
- 150 g čučoriedok
- citrónová kôra
- 65 g xylitolu
- 50 g proteínu bez laktózy
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
Postup
-
V mixéri rozmixujeme granolu s maslom na jemnejšiu hmotu. Rozdelíme na spodok muffinových formičiek a uhladíme. -
Tvaroh, xylitol, vajce, vanilku, citrónovú kôru, škrob a proteín spolu premiešame a na koniec pridame čučoriedky.
-
Zmes rozdelíme rovnomerne do košíčkov a dáme piecť na 180 °C 25‑30 minút.
-
Po upečení necháme vychladiť aspoň 1‑2 hodiny v chladničke. Na vrch dáme po lyžičkách čučoriedkový džem.
-
Dobrú chuť!