Koláčikov cupcakes nie je nikdy dosť! Tento dezert je skvelý hlavne v tom, že jeho variácie môže ktokoľvek urobiť podľa toho, na čo má chuť alebo čo má práve doma. No a my sme tentoraz dostali chuť na čučoriedky!
Poďte si teda s nami pripraviť naše, ktoré sú vylepšené Vilgain proteínom na pečenie, vďaka ktorému zostane cesto pekne vláčne.
1 porcia obsahuje
- 346,7 kcal
- 29 g sacharidov
- 21 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 100 g trstinového cukru
- 50 g proteínu na pečenie
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- štipka soli
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 200 ml mlieka
- 85 g oleja
- 100 g čučoriedok
- 100 g čokopecičiek
- 300 g nátierkového masla
- 120 g nízkotučného tvarohu
- 50 g trstinového cukru
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- čučoriedky
- čokopecičky
- pistácie
Postup
-
Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C a pripravíme cesto. -
Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, vanilkový extrakt, proteín na pečenie, vajcia, olej a mlieko.
-
Cesto rozdelíme na dve časti – do jednej dáme hrsť čerstvých čučoriedok, do druhej hrsť čokopecičiek.
-
Cestom naplníme papierové košíčky a dáme piecť na 20‑25 minút.
-
Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame všetky suroviny, kým nám nevznikne hladká zmes.
-
Upečené cupcakes necháme na mriežke vychladnúť a môžeme zdobiť! Cukrárskym vreckom nanesieme krém a posypeme čučoriedkami, čokopecičkami alebo nasekanými pistáciami. A ak chcete, môžete pred pečením vrch cesta posypať čokoládou a nechať len tak. V zdobení sa medze nekladú.
-
Teraz sa už do nich môžete s chuťou pustiť.
Tak dobrú chuť!