Rýchle a jednoduché jedlá? To je naše! A keď sú ešte prevoňané Talianskom, bazalkou… tak tomu hovoríme ideálna situácia. A čo vy? Skúsite tento sendvič à la caprese tiež?
1 porcia obsahuje
- 745 kcal
- 55,5 g sacharidov
- 39 g tukov
- 45 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 Vilgain pita chlieb
- 80 g Vilgain kuracích pŕs
- 1 paradajka
- 110 g mozarelly
- 1/2 čajové lyžičky ghee
- 50 g avokáda
- 20 g Vilgain pesta genovese
- 1 štipka červeného korenia
Postup
-
Avokádo roztlačíme a zmiešame s pestom a štipkou korenia. -
Pita chlieb rozkrojíme a obe polovice potrieme avokádovým pestom.
-
Potom na spodnú časť chleba poukladáme plátky paradajok.
-
Na paradajky rozložíme natrhané kuracie mäso a naň plátky mozarelly.
-
Na mozarellu dáme kúsok ghee masla a priklopíme druhou polovicou chleba.
-
Dáme zapiecť buď do toastovača alebo do rúry na 160 °C, kým sa nám zľahka neroztečie mozarella a kúsky pita chleba nebudú chrumkavé na povrchu.
A môžeme podávať, tak dobrú chuť!