Nechali sme sa inšpirovať Tureckom a vyskúšali ich obľúbený street‑foodový sendvič s makrelou. Vzniklo z toho rýchle a veľmi lahodné jedlo, na ktoré sme využili naše kvalitné Vilgain filety z makrely. Tak čo si túto istanbulskú pochúťku pripraviť aj u vás doma? :)
1 porcia obsahuje
- 308 kcal
- 20,7 g sacharidov
- 13,4 g tukov
- 24,5 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 ciabatty
- 1 balenie Vilgain makrely
- 1 červená cibuľa
- 2 lyžice ume octu
- 1 lyžica trstinového cukru
- citrón
- 140 g skyru
- kôpor
- sušený cesnak
- soľ
- biele korenie
- ľadový šalát
Postup
-
Najprv si nakrájame cibuľu na tenké okrúhle plátky. Plátky zalejeme ume octom a pocukrujeme. Všetko poriadne zamiešame a cibuľu aspoň 10 minút marinujeme. -
Skyr zmiešame s nasekaným kôprom, štipkou soli, korením a trochou sušeného cesnaku. Pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame.
-
Ciabattu rozrežeme na 2 plátky. Každý plátok potrieme kôprovým krémom, pridáme listy ľadového šalátu, plátky makrely a ozdobíme marinovanou červenou cibuľou a kôprom.
-
A môžeme podávať. Tak dobrú chuť!